Cookies

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt. Meer informatie

Ondersteuning Duurzaamheid

Goed advies voor een passende oplossing

Ondersteuning Duurzaamheid

Hoe je er ook over denkt, er is voor iedereen een passende stap te zetten in duurzaamheid. Of een passend stapje.
Je doet het voor de toekomst, onze toekomst, hun toekomst. Of zoek op onze website naar de informatie die je zoekt en kan helpen met het maken van de juiste keuze.

Partner Worden
Zonnepanelen Offerte

Op kosten van de zon

Zonnepanelen

Goed om te weten over zonnepanelen

Een zonnepaneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat, met behulp van cellen in het paneel, een deel van de fotonen uit het zonlicht omzet in elektriciteit. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie. Het zorgt ervoor dat je honderden euro’s kan besparen op je Energie rekening, Tevens werk je mee aan een duurzaam lokaal klimaat. Voor wat het je waard is. 

Mogelijke Subsidie’s Zonnepanelen
 • Salderingsregeling
 • Btw-aftrek zonnepanelen
 • Energiebespaarlening
 • Subsidie via de gemeente
Wat betekent terugleveren 

Op zonnige dagen zul je merken dat je zonnepanelen meer stroom opwekken dan je verbruikt. Je levert dan stroom terug aan het net. Dit heet terugleveren. Als je wil terugleveren aan het net, dan moet je je installatie aanmelden bij de lokale netbeheerder. Heb je energie teruggeleverd aan het net, dan wordt dit op je jaarafrekening verrekend met de energie die je via het net wel hebt verbruikt. Deze verrekening heet salderen. Hebben je zonnepanelen meer opgeleverd dan je jaarlijks verbruik in huis? Dan ontvang je van je energieleverancier een terugleveringsvergoeding voor iedere kWh die je teveel hebt opgewekt.

Natuurlijk kunnen we je wijzen op de partijen om je duurzame besparing te starten. Dit doen we dan wel graag met partijen waarvan we weten dat ze je goed gaan helpen. 

Verwarm je huis door gebruik van de natuur

Aardwarmte

Je goed laten infomeren

Om aardwarmte te kunnen gebruiken worden twee putten geboord: een productie- en een injectie put. De pomp haalt het water via de productie put omhoog.
De warmtewisselaar haalt de warmte uit het water en levert het door aan de vloerverwarming. Het gebruikte, afgekoelde water wordt via de injectie put teruggebracht. Hierdoor blijft de totale hoeveelheid water in de put gelijk. Nadat het weer in de put zit, zal het water weer door de aarde gratis worden opgewarmd en het proces begint opnieuw.

Mogelijke Subsidie’s Aardwarmte

Natuurlijk verwijzen we je ook hier graag naar een betrouwbare partner.

Ondersteuning Duurzaamheid

Warmtepompen

Laat de zon je warm water geven

Zonneboiler

Verwarm je water door gebruik van de natuur

Het voordeel van een zonneboiler systeem is dat het niet alleen een manier is om in de toekomst op een bewuste en duurzame manier met energie om te gaan, maar het kan je ook nog eens flink wat geld besparen op je gasrekening.

Een zonneboiler verwarmt je water via zonnecollectoren op het dak. Door de zonnecollector stroomt vloeistof, dat door de zon wordt verwarmd. Een pomp stuwt de verwarmde vloeistof naar de boiler, waar het de temperatuur afgeeft aan het water in de waterleiding

Mogelijke Subsidie’s Zonneboiler
 • Investeringssubsidie duurzame energie
 • Aankoopsubsidie
 • Energiebespaarlening
 • Subsidie via de gemeente

Laat je eens informeren door een betrouwbare partner.

Ondersteuning Duurzaamheid

De meeste winst uit CO2 reductie halen

Laadpaal

Je draagt bij aan een duurzamer Nederland.

De meningen zijn verdeeld, wanneer je enthousiast bent over elektrisch rijden zou je een eigen laadpaal kunnen overwegen. Maar welke laadpaal moet je nemen? Welke laadpaal hoort bij welke auto? Hoe kiest je het juiste laadstation voor je elektrische auto, en is je meterkast hier geschikt voor?

Soorten laadpalen
 • Prive Laadpaal
 • Zakelijke Laadpaal
 • Publieke Laadpaal
 • Snellaadpaal
Mogelijke Subsidie’s laadpalen

Momenteel zijn er geen landelijke subsidies voor het aan laten leggen voor een laadpunt thuis. Veel gemeenten bieden wel mogelijkheden tot subsidies en tegemoetkomingen op financieel gebied als u thuis een laadpaal wilt plaatsen. Elke gemeente heeft hier zijn eigen beleid voor.

Vraag gerust naar de mogelijkheden. Wij voorzien je van de juiste route.

Op stroom rijden
verwarming via airco

dubbele oplossing

Verwarming | Koeling doormiddel van Airco

Door bereikbare investering  van het gas af

Een airconditioning heeft iets magisch. Simpel gezegd produceert een airco geen koude/warme lucht, maar hij koelt en verwarmt de lucht door de warmte eraan te onttrekken. Hiervoor maakt het systeem gebruik van het natuurkundige feit dat verdamping warmte aan de omgeving onttrekt. Wat verdampt, is de koelvloeistof die door het apparaat stroomt. Terwijl de vloeistof die verdampt en daarmee warmte wegneemt door de koelbuizen stroomt, blaast de ventilator in de binnenunit de gekoelde/verwarmde lucht in de ruimte.
Het is eigenlijk vergelijkbaar met een kleine warmtepomp.

Mogelijke Subsidie’s Airco’s

Er is een subsidie op warmtepompen, genaamd de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Aangezien airconditioners ook warmtepompen bevatten zou je kunnen denken dat deze hier ook onder vallen. Helaas dekt deze subsidie alleen de warmtepompen die water opwarmen en niet die lucht opwarmen. Gelukkig zijn Airco’s veel minder prijzig als warmtepompen! Een subsidie kan, maar is vaak niet nodig. 

Zoek jouw duurzame oplossing en laat je adviseren. Baseer je mening op kennis en ervaring. 

CO₂-uitstoot met wel 50% omlaag

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm tapwater te voorzien.

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om het huis te verwarmen en wordt meestal direct aangesloten op het cv-systeem.

Welke warmtepompen zijn er?
 • Hybride 
 • Lucht/lucht
 • Lucht/water
 • Bodem/water
 • Water/water
Mogelijke Subsidie’s Warmtepomp
 • Investeringssubsidie duurzame energie
 • Aankoopsubsidie
 • Energiebespaarlening
 • Subsidie via de gemeente

Als deze manier van verduurzamen bij je past, vraag eens naar de mogelijkheden op maat.

Bel ons, mail ons, klop op onze deur

We zijn blij om je te ontmoeten en naar je te luisteren

Je gegevens

Hoe kunnen we helpen?